Внимание! Мними EVN служители събират данни за гражданите

В разпространено съобщение EVN България предупреждава отново своите клиенти да бъдат бдителни за измами от мними служители на дружеството .

Повод за това са постъпили сигнали в дружеството от клиенти за различни опити за телефонни измами oт неизвестни лица. Според информацията, с която разполага дружеството, клиентите получават телефонно обаждане от неизвестно лице, което се представя за служител на EVN България. То изисква от клиента данни - име на титуляр на партида за електроенергия, адрес, както и информация за членове на семейството и други. Регистрираните в последния месец такива случаи са от районите на Димитровград, Хасково, Ямбол.

EVN България информира, че в случаите, когато компанията актуализира данните на своите клиенти – чрез лично посещение или по телефон – сътрудниците на EVN България се легитимират с име, фамилия и обясняват в детайли повода за посещението или обаждането. Всеки клиент може да извърши проверка за съответния сътрудник по име, фамилия и телефонен номер в денонощния телефонен център на дружеството на тел. 0700 1 7777.
ОтEVN България напомнят, че събиране на дължими суми за консумирана енергия или за технически услуги никога не се извършва в брой и на място от техници или отчетници на дружеството, а в оторизираните за това места.
EVN България съветва клиентите при всяко съмнение да сигнализират на денонощна телефонна линия 0700 1 7777. Дружеството съветва своите клиенти при подобни опити за измама да сигнализират и МВР.

www.evn.bg