В Казанлъшко са задържани трима, изработвали фалшиви документи

На територията на община Казанлък са задържани трима души, заради намерени у тях фалшиви официални документи.

На 22 август 2018 г. служители на РУ „Полиция“- Казанлък са провели специализирана полицейска операция за пресичане и документиране на престъпна дейност, свързана със съставяне и разпространение на неистински официални документи, в хода на която в с. Шейново, община Казанлък, е спрян лек автомобил „Пежо“ и е задържан водачът му – 45-годишен мъж. В автомобила са намерени и са иззети 10 неистински дипломи за завършено основно образование, а при претърсване в дома на лицето са открити множество ксерокопия на лични карти, снимки на лица и компютърни конфигурации.

На същата дата в офис, намиращ се в гр. Казанлък, е задържан 39-годишен мъж. При извършени претърсвания в офиса и в дома на лицето са открити и иззети печати на учебни заведения, ксерокопия на лични карти, компютърни конфигурации и магнитни носители на информация.

От проведените до момента оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че към престъпната дейност е съпричастен и друг 33-годишен мъж, който също е задържан.

В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.308, ал.2 от НК. Работата по случая продължава.