Обичайно преди септември на трудовия пазар в общината най-търсени са учителите, педагозите и медицинските специалисти, според информацията от казанлъшкото Бюро по труда, в края на август.
За висшисти най-много са офертите в сферата на образованието, където обявените позиции са над 40. Те са за учители за различните степени (в детски градини, основни и средни училища) в образованието, ресурсни учители (четири позиции), педагози (пет позиции) и психолози (четири позиции). За медици също има доста възможности – три са обявените лекарски вакантни места, а за медицински сестри – пет. Общо за хората с висше образование обявените свободни позиции в бюрото са 61, сред тях са и обяви за инженери, счетоводители, библиотекари и други.
66 са обявените свободни работни места в Казанлъшко за хора със средно образование. Сред тях най-много са обявите за работници в машиностроенето и металообработването, търсят се шестима шофьори на тежкотоварни автомобили, както и работници в сферата на търговията, заварчици и други.
В групата на търсещите работа с по-ниско от средната образователна степен отново най-много оферти – 30, са за работа като оператор в производството на автомобилни компоненти. Останалите обявени позиции са за хигиенисти, шивач, работа в индустрията и строителството.