Търсят се учители, медици, работници в производството, търговията и услугите 178 са актуалните свободни работни места, обявени в Бюрото по труда в Казанлък. Най-много са обявените позиции за хора с основно образование – 79, за кандидати завършили средно образование офертите са 72, а за висшистите – 29.
При висшистите преобладават предложенията в сферите на образованието и здравеопазването. 11 са обявените учителски места, в различните степени на образователната система – в детските градини, основните училища и гимназиите. Търсят се девет медицински сестри и четирима лекари – АГ-специалист, неонатолог, педиатър и невролог, както и медицински лаборант. В тази група има още и обяви за помощник-директор с икономическо образование, главен счетоводител, младши експерт по растителна защита и социален работник.
За кандидати за работа със средно образование най-много обяви има в сферата на търговията и услугите. Търсят се осем продавачи, четирима камериери, както и готвачи. В тази група има свободни работни места за двама химически лаборанти, шестима оператори на металорежещи машини, както и за шлосери, монтьори, сондьор, пощенски служители, охранители, помощник-възпитатели и други.
За хора с основно и по-ниско образование най-много възможности да започнат работа има в промишленото производство. Търсят се 10 работници за вулканизация на каучукови изделия, 10 – за работа в консервна фабрика, петима озеленители, петима машинни оператори за навиване на конци и прежда, шестима шофьори на тежкотоварни автомобили, петима оператори на преса за метали, двама трактористи, трима санитари и други.