С рекорден брой награди ще изпратят летния юни малките писатели и художници от ОДК „Св. Иван Рилски“. В Националния конкурс „Зелена планета” творците от литературния клуб „Светлини сред сенките“ спечелиха четири отличия. В първа възрастова група 8-годишната Фая Гератлиева е класирана на първо място за проза, а Симона Йовчева на 9 години е на второ място за поезия. При по-големите на първо място за проза се класира Кирил Димов на 13 години, на второ в същия раздел, но в трета възрастова група, е Мая Стойчева на 16 години.
В Националния конкурс „Разкажи за добрите дела на хората“, който се проведе в Бургас, Фая Гератлиева отново е носител на първото място, във втора възрастова група също на първо място е класирана 10-годишната Геновева Трифонова.
В ХІІI национален конкурс с международно участие „Звезди обсипят свода небесен”, организиран от Читалище „Христо Ботев – 1917” в София, наградените са Сюзън Гератлиева, Кирил Димов, Лъчезар Йорданов, Йоан Иванов и Сабел Гератлиева.

През лятото „светлинките“ ще работят усилено по завършването на романа „Момчето, което излиза“.

Възпитаниците на школата по изобразително изкуство „Живопис“ при Детския комплекс спечелиха рекорден брой отличия в ХІІI национален конкурс с международно участие „Звезди обсипят свода небесен“. Те се завърнаха с общо 14 награди – 9 за рисунка и 5 за фотография. Отличените са Станислава Петрова, Елица Козарова, Иван Тодоров, Елеонора Буковска, Елис Еминова, Раян Купенов, Кирил Димов и Алис Сандалова, Вероника Рачева и Танина Костова. Грамоти за успешно представяне по изобразително изкуство получиха Християна Чернева, Габриела и Преслава Стойнови.

Талантливите малки художници от школата завоюваха престижни отличия и от Националните конкурси с международно участие, организирани от фондация „Устойчиво развитие за България”. В Националния конкурс „Заедно в ХХІ век” на тема „140 години Руско-турска освободителна война”, Танина Костова е отличена с първо място и с екскурзия до руската столица Москва. В Националния конкурс „Зелена планета през погледа на децата” отличия получиха Елеонора Буковска – І място, Селин Муса – поощрения. Темата, по която рисуваха участниците, беше „Добри дела” и е свързана с доброволческата екологична дейност и опазване на околната среда.
В Националния конкурс „Куба – далечна и близка” награди спечелиха Селин Муса – първо място, Ванеса Георгиева - първо място, Марияна Димитрова - второ място и Тенчо Бортоласов – трето място. Наградите на Селин и Ванеса са едноседмична почивка в СОК „Камчия”.