Специализирана полицейска акция провеждат в Старозагорско Шестима души са задържани до момента по време на специализирана полицейска операция в Старозагорско, на 18 октомври. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Двама от тях са арестувани в старозагорското село Калитиново за притежание на наркотични вещества.
На територията на областта са проверени общо 245 лица, 148 моторни превозни средства, шест пункта за черни и цветни метали, пет заложни къщи, две автоморги, автосервизи и депа, две питейни и увеселителни заведения и десет търговски обекта. Съставени са 13 протокола по чл. 64 и 65 от Закона за МВР и 57 акта за установени административни нарушения и фиша.
На територията на областта са започнати две бързи производства за притежаване на наркотични вещества и едно досъдебно производство за незаконен пункт за изкупуване на черни и цветни метали.
Акцията на 18 октомври е насочена към противодействие на битовата престъпност. Обект на проверките са различни направления - криминални, икономически, както и престъпления, свързани с наркотици. Следи се и за нарушения, свързани с изборното законодателство, посочиха още от полицията.