Пълна листа с 37 кандидати за общински съветника регистрира групата от професионалисти „Експерти за Казанлък“. Всички участници в нея са хора с различни политически пристрастия, доказани в сферите, в които работят и обединени от една обща кауза и мисия- развитие и просперитет на община Казанлък.
Предстоящите местни избори ще са третите поред, на които групата се явява със своя листа.Тегленият жребий за поредността на бюлетините, с които ще се явят на вота през октомври, отсъди за Експерти за Казанлък бюлетина под номер 20.
Листата с кандидати за общински съветници се оглавява от Николай Ибушев, Почетен гражданин на Казанлък, изпълнителен директор на „Арсенал“ и председател на групата Експерти за Казанлък. Първите 6 места в листата са за досегашните съветници. Веднага след Николай Ибушев е Янко Запрянов, следван от Цветан Шиков и Драгомир Петков. Петата позииця е за Красимира Харизанова, на 6-то място е главният счетоводител на „Арсенал“ Добрин Драгнев. След него е Владимир Чучумишев. Освен досегашните членове на групата, в листата почти една трета от лицата са нови: такива са юриската Мариета Пепелешкова, Петър Кръстев и Албена Петрова, директори на банкови офиси, архитект Иво Недялков, Нанчо Видев,. В листата са и директорите на 3 казанлъшки училища: на Математическата гимназия- Красимир Дамянов, на ПГ „Иван Хаджиенов“ Марияна Демирева и на ОУ „Георги Кирков“ – Любомира Абдишева. Сред кандидатите за съветници са и бизнесмените Танчо Михайлов, Пламен Стайков, Иван Дочев, Елена Гамова- директор на фабрика „Кремона“, Павлина Делчева- управител на застрахователна компания „Виктория“, Денчо Христов, Петър Веков, Петър Кирев, Антония Славова и Даниела Хубенова от езикова школа „Виста“. В листата са също и художественият ръководител на ансамбъл „Арсенал“ Христо Стоянов, арсеналецът Красимир Папазов, синдикалистите Атанас Бозов, Любомир Лалев и Станка Костова, всички от „Арсенал“.
Още няколко арсеналски имена има в листата: директорите на Завод 2, Завод 3- Билян Тошков и Георги Добрев, и на Завод 5- Петър Щирянов, както и началникът на Спешния център в Казанлък д-р Апостол Терзиев. В листата са също Делян Тенев, Венко Юнаков, Йордан Игнатов- от Търговско-промишлената палата в Казанлък.
6 съветника има в настоящия общински съвет групата на Експерти за Казанлък.


сн. kazanlak.com