„Чест и удоволствие е за нас да поздравим удостоените с най-високото отличие – почетните граждани Теньо Попминчев и Христо Стоянов. Това са истински посланици, освен на Казанлък, а и на България по света. С вас се гордеем, почетният знак е израз на признателност за вашия упорит труд, професионализъм и всеотдайност.”, каза председателят на БСП Румяна Друмева на отличените в тържествения ден на град Казанлък.
Лидерът на левицата, депутатът Донка Симеонова и общинските съветници поздравиха художественият ръководител на арсеналския фолклорен ансамбъл Христо Стоянов и професорът по физика Теньо Попминчев за изключителния им принос.
„Удостояването с почетни отличия бе възстановено в мандат 2003г. – 2007г.”, припомни Друмева, която бе зам.-кмет.. По идея на тогавашния председател на местния парламент Васил Самарски се приема и Наредба № 27 за символиката на община Казанлък.
Първите звания „Почетен гражданин на Казанлък“ получават дългогодишният кмет на ХХ век Станчо Коев, учителят на Теньо Попминчев - Теодосий Теодосиев и художникът и карикатурист Теню Пиндарев, вписани в Почетната книга са редица заслужили, за славата на Казанлък, личности.