Отворен за участие е Третият салон на казанлъшките фотографи, информира организаторът на събитието – Музеят на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък. Майстори и любители на светлописа от града на розите и населените места в общината могат да представят в музея до 3 свои творби. Крайният срок е 20 ноември 2020 година, включително.

В първото издание на Салона през 2018-а се включиха 42-ма фотографи от община Казанлък, които представиха 140 свои работи, а във Втория салон заявиха участие 46 автори с общо 111 творби. И двете издания се радваха на огромен интерес от страна на почитателите на фотографското изкуство.

През 2020-а година Салонът на казанлъшките фотографи се организира през месец декември. Специално жури ще определи творбите, които ще бъдат включени в тазгодишната изложба, която ще се открие на 3 декември 2020 г. в залата за временни експозиции на музея.

Фотоси за участие могат да подават както професионални фотографи, така и любители. Салонът няма ограничение в темите и е без конкурсен характер. Снимките могат да бъдат цветни, монохромни, черно-бели. Творбите, селектирани за изложбата на фотосалона, остават във фонда на Музея на фотографията.