Областният управител Ива Радева връчи днес наградите на победителите от Областния кръг на Националното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“, организирано от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“- Стара Загора и осъществено със съдействието на БЧК и РУО.
Състезанието се провежда ежегодно и в него участват ученици от различни общини на Старозагорска област. Тази година в надпреварата се включиха 36 деца, разпределени в 9 отбора от 8 общини на областта. Те премериха сили в два кръга. Първият беше за теоретична подготовка, а вторият - практически.
Учениците демонстрираха познания и бързина за действия при земетресение, наводнение, защита при пожари, промишлени аварии и оказване на първа медицинска помощ. Огнеборците оцениха уменията им като отлични.
На трето място се класира отборът на казанлъшкото ОУ „Мати Болгария“, на второ - този на старозагорското СОУ „Иван Вазов“, а първото място завоюваха учениците от ОУ „Христо Ботев“ в Мъглиж. Отборът първенец ще представи област Стара Загора на националното състезание през юни.