ОБНОВЕНА! Редуцират автобусното разписание в Казанлък, Общината оспорва

Обявление на автогарата в Казанлък уведомява за редуцирано разписание на автобусите по вътрешноградската и междуселищната система. Според информация, обявена от превозвача „Кумакс инвест”, от 17 март се променя графикът на движение на обществения транспорт по линиите, които фирмата обслужва. Това се прави поради обявеното извънредно положение в страната ни и ще продължи до неговата отмяна.

Едно много важно уточнение прави превозвачът, че курсовете ще се изпълняват в делнични дни, в почивните дни няма да се движат автобуси.

От Община Казанлък обаче разпространиха прессъобщение, в което информират, че Общината се е сезирала по казуса и че фирмата няма разрешение да променя разписанието на автобусите, докато Общински съвет - Казанлък, не вземе решение. В прессъобщението се казва още: "За нарушението, според правомощията на Общината, вече е съставен акт с най-строгата финансова санкция. Всички автобуси ще се движат по досегашното си разписание, утвърдено от Общинския съвет. Съкращаването на курсове и смяната на автобуси с микробуси ще се считат оттук-нататък за престъпления и ще бъдат предавани на прокуратурата".