Сериозни размествания заради преференциите ще има в групата на общинските съветници от Експерти за Казанлък, научи zakazanlak.bg. Обновлението е със 75% по отношение.
Новите общински съветници са:
Николай Ибушев, втори е Иван Дочев депутат от 36 Велико Народно събрание, приемало новата българска Конституция. В първоначалния вариант на листата, той бе поставен на 20-то място. Владимир Чучумишев, от седмо място в подредената преди това листа. Той е новият директор на Регионалния академичен център на БАН в Казанлък. Четвърти е Янко Запрянов.Запрянов е общински съветник от групата на Експерти за Казанлък вече трети мандат, като в първоначалния вариант на листата бе на втора позиция. Ново име за групата на Експерти за Казанлък е Нанчо Видев, бивш директор на РИОСВ Стара Загора. На 6-та позиция е Цветан Шиков.
Заради преференциалния вот, но с по-малко набрани позиции, от първоначалната подредба на листата в първите 6 места, от новия състав на групата Експерти за Казанлък отпадат практически тримата от досегашните 6-тима съветника. Това са: Добрин Драгнев, банкерът Драгомир Петков и Красимира Харизанова, управител на „Дженерали“ – Казанлък . Ако някой от новите съветници се откаже, на негово място влиза този, който е бил под същия номер в първоначалния вариант на подредената листа.
Заради преференциите, сериозни са разместванията и в листите на ГЕРБ, ДПС и БСП.