От 7 май билетите за влак поскъпват. БДЖ променя цените заради драстичното увеличаване на разходите на дружеството през последните няколко години, обявиха от железницата. Увеличението е средно с 20 на сто. Без промяна ще останат цените на железопътните карти „Дете“, „Учащ“, „Семейство“ „ТПЛ“ и „Възрастен“, които са на символична стойност от 1,00 лв.
Цените на билетите за пътуване с влак са увеличени средно с 20% в зависимост от вида на превозния документ. Актуализират се и цените за резервация на запазено седящо място и място за пътуване в спален вагон. Увеличение ще има и в абонаментните карти и картите „Класик” и „Младеж“. Те дават право на 50% намаление от цената на билета за пътуване във втора класа на пътническите и бързите влакове при неограничен брой пътувания за една година от датата на издаване на картата.
Превозът на деца до 7-годишна възраст е безплатен - срещу предоставяне на документ, удостоверяващ възрастта на детето, като задължително се издава билет с нулева стойност. При пътуване със спален вагон и ползване на отделно легло отпада необходимостта да се заплаща половината стойност на билета за пътуване на деца до 7 години.

Информация за новите цени може да бъде намерена в публикуваната "Тарифа за превоз на пътници и ръчен багаж по железопътния транспорт във вътрешно съобщение", на сайта на БДЖ.