С нови вид е стара автоспирка в Шипка. Инициативата за това ена младежи от Казанлък и района, членуващи в младежката организация на ГЕРБ.

Поводът за "Акция Добро" и освежаването на автоспирката е празникът на града – 15 август. Съоръжението е построено в края на 90-те години на миналия век, като през това време не е било поддържано, което го е превърнало в неуютно място в центъра на Шипка.


Продължават ремонтните дейности по спирката, а по инициатива на кмета на града Веска Панайотова и нейните съграждани, тя ще придобие и ново предназначение – информационен център. В нея ще бъдат поставени табла, които ще показват освен забележителностите край Шипка, така и намиращите в града хотели и къщи за гости.

За младежите, припознали за своя каузата на ГЕРБ, това е част от поредица инициативи в района. Някои от обектите, които са придобили по-добър вид, са чешмата в центъра на село Черганово, паркът за отдих в Горно изворово, както и облика на пространството около Руските гробища в Енина.

Една от първите инициативи на младежката структура в селата от общината бе откриването на буквално изоставения парк в централната част на Средногорово през 2011 г.