Над 140 са актуалните свободни работни места, обявени от Бюрото по труда в Казанлък. За кандидати с висше образование офертите са 31, за тези със средно образование – 72, а за хората с основно – 41.
При висшистите има обявени позиции за двама специалисти по логистика, за двама инспектори по качеството (за електрически продукти), за двама началници в производството, търсят се също технолог и микробиолог. В здравеопазването има оферти за четири медицински сестри, рехабилитатор и за лекар-специализант, педиатър и за специалист по физикална и рехабилитационна медицина. Търсят се и петима учители, логопед, педагог, психолог, координатор и двама социални работници.
За кандидатите със средно образование и професионална квалификация най-много предложения има за машинни оператори, фрезисти, заварчици, електромонтьори, шлосери, сондьори, химически лаборанти и други професии в индустрията. Търсят се и продавачи, готвачи, охранители, кондуктори, касиери, бармани, крупиета и други.
За хората с основно образование най-много са предложенията за започване на работа като работници в консервна фабрика, оператори в производството на автомобилни компоненти, шпакловчици, социални сътрудници, санитари и други.