Над 130 са актуалните оферти, обявени от Бюрото по труда в Казанлък. Няма особена промяна в местния пазар на работната сила – при висшистите най-много са предложенията в образованието и здравеопазването, при среднистите – в индустрията и услугите. По-малко са възможностите за започване на трудова дейност за хората с основно образование.
При висшистите търсят четири медицински сестри и четирима лекари – АГ-специалист, неонатолог, педиатър и невролог. Обявени са и по две свободни позиции за психолози и логопеди, търсят четирима учители, както и двама специалисти по логистика и инженери – за две места за началник в производството, две за инспектори по качеството и за технолог-химик.
За кандидати със средно образование и професионална квалификация отново сред най-търсените са шлосери, електромонтьори, монтажници, заварчици, машинни оператори, стругари, секционни майстори, химически лаборанти и други. Търсят се и бармани, готвачи, склададжии, касиери, продавач-консултанти, крупиета, охранители, санитари и други.
За кандидати с основно образование и без квалификация най-много възможности има за оператори за производство на автомобилни компоненти, шпакловчици, дърворезачи, общи работници и други.