Променя се програмата на богослуженията, които ще бъдат отслужени от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан по време на Страстната седмица, съобщават от Старозагорска митрополия.

Богослуженията, които са предвидени на територията на община Казанлък, са на 20 април – Светли Понеделник – ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО – св. Божествена Златоустова литургия в в манастирския храм-паметник “Рождество Христово” до град Шипка от 9.30 часа и 26 април – Томина Неделя – св. Божествена Златоустова литургия в храма на Девически манастир „Въведение Богородично” в Казанлък от 9.00 часа.

В Мъглиж богослужението ще бъде на 21 април от 9.00 часа в Девически манастир - “Св. Николай“.

Поромени има в Богослуженията в Стара Загора, като част от тях ще бъдат изнесени на площада пред Общината с цел спазване на изискванията на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

На Възкресение Христово, 19 април, богослужението ще бъде в Стара Загора, като в 10:45 часа ще тръгне литийно шествие от Катедралния храм „Св. Николай“ до площада пред Общината. В 11.00 часа там ще се отслужи Пасхално богослужение по време, на което Светото Евангелие се чете на различни езици.

Митрополит Киприан призова миряните да останат по домовете си и да се възползват от възможността за участие в службите чрез прякото им излъчване в социалната мрежа Facebook, а тези, които са на площада или в храмовете, да поддържат лична хигиена, да ползват предпазни маски, да спазват регламентираното разстояние и да изпълняват указанията на органите на реда за пропускателния режим.