Казанлъшки деца с признание от световен конкурс


От Петия световен конкурс за детска рисунка, организиран от фондация „Малък Зограф” – София ‘2017, седемнадесетгодишните Луиза Тотева и Наталия Казиева от школа „Живопис” към ОДК „Св. Иван Рилски“ – Казанлък, с ръководител Галина Иванова, бяха номинирани със сертификат за своите рисунки.


Рисунки на деца от различни посоки на света долетяха в България, за да вземат участие в престижното арт събитие. Тази форма на културен обмен е важна и полезна и в бъдеще ще продължи да развива креативността на младите зографи от цял свят, споделят организаторите. Те благодарят за прекрасните рисунки и твърдят, че творчеството на малките художници вдъхва увереност, че изкуството и красотата, ще направи света по-добър.


Откриването на изложбата и награждаването на отличените участници се състоя в изложбената зала на Националната художествена академия в София.


От международния конкурс „Децата рисуват цветята, морето, света…” Елеонора Максимова Буковска на 9 години се класира на трето място, а всички участници получиха грамоти за участие, на които бяха отпечатани собствените им творби.