Казанлъшката галерия получи поздравителен адрес от президента

Детска книжка, посветена на Иван Милев ще издават с помощ от читателите

По повод откриването на изложбата „В странство. 125 години от рождението на Иван Милев“ тази вечер в галерия „България“ в Рим, екипът на Художествена галерия – Казанлък получи поздравителен адрес от президента на Република България Румен Радев, който пое патронажа на всички събития през настоящата година, организирани от галерията, свързани с годишнината на художника.
„Благодарни сме и удовлетворени от признанието и вниманието, които получаваме и от всички вас, във връзка с проявите, които реализираме за популяризиране паметта на творците, които историята е оставила неизменно свързани с нашия град“, споделя екипът на Художествената галерия.

Издателство „Книги за любители“ подготвя втората си книга от поредицата „История на изкуството за деца“, която ще бъде посветена на казанлъшкия художник Иван Милев. Първото издание от серията е биография на Владимир Димитров-Майстора, като текстът е съобразен с читателската аудитория, за който е предназначен. Тако по един достъпен и интересен начин децата имат възможност да се запознаят с творчеството на големите български майстори на изобразителното изкуство. Изборът на издателите за втората книга е направен след анкета с читателите, а Иван Милев е събрал най-много гласове.
Както и при първото си реализирано издание, “Книги за любители” разчита на финансовия принос на бъдещите собственици на книгата за отпечатването й.
100% от приходите от предварителните поръчки ще бъдат използвани за тази цел, а всеки, заявил екземпляр, ще може да го получи лично на премиерата или от адреса на издателството (с избиране на опция “Pickup in-person”).
Желаещите да се сдобият с книгата могат да я подкрепят чрез кампанията за набиране на средства във FundRazr.