14-годишния възпитаник на казанлъшкия клуб „Светлини сред сенките” Лъчезар Йорданов се завърна, като победител от космическия лагер „Спейс камп 2018”, разположен в турския град Измир.Седемте дни, прекарани в тренировъчния комплекс са били истинско вдъхновение и предизвикателство за представителя на „Светлини сред сенките” към ОДК „Св. Иван Рилски”. Лъчезар е бил част от отбор „Венера”, който се класира първи в изработването на лого и знак на своя тим. Ученикът е преминал през множество тренажори, аналогични на тези, на които се обучават истинските космонавти. Мисиите и състезанията са били заредени с емоции, разказва след завръщането си у дома звездната казанлъшка светлинка, създали са се много приятелства и нови знания за Космоса.


За вечерта на талантите, по време на която всеки участник е трябвало да представи нещо, което е направил, като подарък за останалите деца, Лъчезар е подготвил видеоклип на английски език. В него той е представил Казанлък, неговата култура, занаяти, забележителности и видни личности. Впечатляващото видео е било аплодирано от всички малки космонавти и се оказало единствено по рода си, представящо родината и родното място на участник в „Спейс камп 2018”.

За поредна година талантливи казанлъшки ученици участват в космическия лагер за деца "Спейс камп" в Турция. И винаги се открояват сред своите връстници от другите държави, винаги са сред първите. Да бъдат здрави и все така успешни и занапред!