Казанлък  изпраща 574 абитуриенти

574 са абитуриентите в Казанлък, които завършват 12 клас тази учебна година. Те са разпределени в 26 паралелки в 8 гимназии в града - ПГ „Акад. Петко Стайнов”, ПХГ „Св. св. Кирил и Методий”, ППМГ „Никола Обрешков”, СУ „Екзарх Антим I”, ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт, ПГ по лека промишленост и туризъм, ПГ „Иван Хаджиенов” и НУПИД „Акад. Дечко Узунов”.

Най-запомнящото се събитие на границата между ученическите години и цивилния живот - абитуриентският бал, е на 24 май за всички 574 казанлъшки зрелостници.

По традиция всички те се събират пред Дома на културата „Арсенал”, след което преминават в дефиле по алеите на парк „Розариум” и по улица „Искра”, за да стигнат на откритата сцена на площад „Севтополис”, която Община Казанлък е приготвила за всички тях. Всяка паралелка ще бъде представена с кратка анотация, а след тази официална церемония, която ще премине под мотото „Веднъж в живота”, абитуриентите ще поемат към купона, с който отбелязват завършване на средното си образование.

Пак по традиция, казанлъшкият стилист Стенли Нанчев проведе благотворителна кампания за набиране на официални облекла за зрелостници в неравностойно положение. Много бивши абитуриенти са се отзовали на неговата инициатива и са осигурили рокли, костюми, обувки и аксесоари, част от които вече са дарени за бала на млади хора в неравностойно положение.

За да продължи празничното настроение в тържествения 24 май за всички казанлъчани и гости на града от 20.30 часа на централния площад концерт ще изнесе група "Петте сезона" с ръководител Стефан Диомов