Футболни момичета превземат терена

Младата надежда на женския футбол - 12-годишната състезателка на Футболен клуб „Млада гвардия” в казанлъшкото село Розово Анелия Ангелова отново игра за женския отбор на „Севлиево лейдис”, съобщи треньорът на момичето Мариян Василев. Този път тя бе включена в състава срещу друг от традиционно силните отбори – „Спортика“, Благоевград. Малшанс попречи на състезателката от Розово да вкара гол в противниковата врата и да се превърне в една от най-младите реализаторки в женското първенство. Следващата събота Анелия отново е в групата за двубоя, тогава „Севлиево лейдис“ ще премерят сили с отбора на „Риал“ – Ковачевица. Талантливото момиче се вписва много добре в играта и е рамо до рамо с утвърдени имена в женския футбол.

„Амбициозна, трудолюбива и отдадена на отбора – казва за нея треньорът й Мариян Василев. - Вярвам, че я очакват големи успехи на терена - нека не забравяваме, че тя все още е дете, което обаче достойно се бори с най-добрите футболистки в цяла България. Анелия уверено върви от стадиона в село Розово към върховете на женския футбол.“


Другите възпитанички на младия треньор също се представиха много добре на последните за този сезон двубои. При момичетата до 13 години вратарката Станислава Баева игра с много хъс в мачовете този уикенд, а защитничката Теодора Люртова се оказа и голмайстор – отбеляза общо 4 гола в последните за сезона срещи.