Екофестивал гостува на Казанлък

За 11-и път в Казанлък ще се проведе екофестивал. Тази година неговото издание е под мотото „ Екофест гостува”, съобщават организаторите на събитието от Сдружение "Младежки център за развитие - Взаимопомощ". Фестивалът започва на 23 юни и ще продължи до 3 август 2021 г.

„Вече 10 години помагаме на територията на Община Казанлък за промяна на екологичната култура, време е да подкрепим и други населени места - споделя инж. Мария Славова, председател на Сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” и на Асоциацита на работещите с младежи и доброволци организации в България (АРМДОБ). - Тази година фестивалът ще бъде в доста по-различен мащаб. Ще осъществим дейностите си в община Казанлък с подкрепата на „Юнайтед Авангард Артист”, както и с огромното съдействие на Народно читалище „Пробуда-1920” в с. Копринка. Тези институции са избрани, защото вече няколко години си партнираме много успешно и защото искаме да осъществим дейностите си в двете населени места, в които сме започнали фестивала."

Краткосрочните доброволците от Литва, Турция, Швеция, Грузия, Франция, Испания, Португалия и България, ще работят с дългосрочните доброволци от Франция, България, Словакия и Румъния по проект „Взаимопомощ 3 и 4” по програма „Европейски корпус за солидарност”, финансирана от Центъра за развитие на човешките ресурси.

„Взаимопомощ” са осъществили към настоящия момент в България 25 проекта по европейски и национални програми. Този опит на организацията показва, че има възможност да се работи и в момента спокойно и успешно, въпреки кризата с Ковид-19. Да се помага на други населени места и организации, членове на АРМДОБ, за да популяризират екологичната философия и ЕКС.