До 22 март включително е срокът, в която кандидатите за поста директор на Национален парк-музей „Шипка –Бузлуджа” могат да подават документи. Това е третият конкурс за длъжността през последните две години. След като дългогодишният директор на културния институт Данчо Данчев се пенсионира, националният парк-музей се ръководи от ВрИД директора д-р Чавдар Ангелов.

Със заповед на предходният министър на културата Вежди Рашидов бяха анулирани резултатите от проведения на 30 август 2016 г. конкурс за заемане на длъжността „директор” на Национален музей „Шипка-Бузлуджа”, поради „допуснати нарушения в процедурата за провеждане на конкурса“, обяви на официалната си страница Министерството на културата.

Тогава трима бяха кандидатите за поста в този конкурс. Сегашният временно изпълняващ длъжността д-р Чавдар Ангелов, главният уредник наРегионален исторически музей-Стара Загора Ваня Ценкова и уредникът в НПМ „Шипка – Бузлуджа“ Павел Митков.

Чавдар Ангелов и Павел Митков бяха участници и в предишния конкурс, който също не излъчи постоянен директор на един от най-значимите за България културен институт.

Настоящият, трети конкурс, бе обявен от настоящия министър на ресорното ведомство Рашко Младенов. Той ще се проведе чрез разглеждане на представените документи и концепция за развитието на Национален музей „Шипка-Бузлуджа” за следващите пет години и събеседване.