20 години празнува „Възродена Искра - 2000“

През месец октомври казанлъшкото читалище „Възродена Искра - 2000“ отбелязва своя 20-годишен юбилей. По този повод екипът на читалището даде пресконференция пред казанлъшките медии. Читалището бе представено от неговия председател Николай Александров и ръководители на няколко читалищни формации.
„Възродена Искра“ е един нов тип читалище, чиято основна цел се крие във възраждането на националния дух, обхващайки различни таланти, даващи им свобода и поле за изява, подпомагайки ги в начинанията им“, сподели Николай Александров за мотивите и инициативата за създаване на читалището в началото на Милениума.
199 души са неговите учредители през 2000 г. Имена като Стефан Христов, Димчо Диманов, Димитър Минков, Гълъбина Михайлова, Олга Миланова, Йордан Йорданов и много други ще останат в историята на читалището като едни от първите поставили неговите основи и дали старт в развитието му.
С годините читалището е преминало през много трудности, преодолени с дух, желание за работа и много положителна енергия. Сградата, която се използва за развиване на читалищната дейност, е била стара и порутена. Отремонтирана е с оскъдни средства, но вече е създадена необходимата творческа атмосфера.
Днес читалищната дейност обхваща повече от 20 различи по тематика формации, в които са организирани близо 500 души.
С желание и хъс опитните ръководители развиват творческите умения на своите възпитаници, създават таланти, представят продукции и печелят награди.
Народно читалище „Възродена Искра“ има с какво да се гордее, защото след 20 години активна читалищна дейност е добре познато и с безспорен авторитет сред казанлъшката общественост.
Юбилеят на читалището ще бъде отбелязан с цветен празничен концерт в парк „Розариум“ в събота, 10 октомври, от 11.30 часа.
От 16 до 26 октомври във витрината на Културно-информационния център на улица „Искра“ 4 в снимков материал ще бъдат представени читалищните формации и тяхната дейност.