11 творци – художници и скулптори, членове на Съюза на българските художници, подредиха свои творби на Годишната си изложба. Експозицията заема пространството на Културно-информационния център на ул. „Искра” 4 и ще остане на вниманието на ценителите на изящното изкуство до 6 януари 2019 година.

Изложбата откри председателят на СБХ-Казанлък Румен Петков с думите: „В града ни има силна традиция на изобразителното изкуство и благодаря, че можем да споделим с вас колективното представяне на извървения от нас път през отминаващата година.“ Кметът Галина Стоянова поздрави казанлъшките художници за красотата и цветовете и определи експозицията като „шарения свят на СБХ в Казанлък“.

В свое есе художникът Росен Дончев описва всички емоции, размисли, търсения, съпровождащи всеки един от представилите се в изложбата казанлъшки творци.

В очакване на Рождество Христово изложбата на художниците от СБХ е още един светъл знак, че красотата ще спаси света. По Достоевски и с ръката и таланта на казанлъшките майстори на изобразителното изкуство.