За четвърта поредна година Казанлък ще бъде домакин на двудневен Фестивал на здравословния живот ” Здравей, здраве”. Той ще се проведе в Дк „Арсенал“ на 28 и 29 април, под мотото “Здрави родители, здрави деца!”

Тази година фестивалът е насочен към децата и младите хора. Мотивът на организаторите е, че здравето и възпитанието на детето започват още в утробата на майката и ако детето израства в семейство със здравословна култура, ако родителите са готови не само да го създадат, но и отгледат и възпитат в здравословна, спокойна и хармонична среда, изпълнена с любов, то детето ще бъде здраво.
Събитието е под патронажа на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова и се провежда със съдействието на Общината.


Целта на Фестивала на здравето е популяризиране на здравословния начин на живот във всички негови аспекти: физически, емоционален, ментален и духовен.
За лектори са поканени професионалисти в различни области, свързани с храненето, възпитанието, лечението. В рамките на дискусиите ще бъдат разгледани актуални теми, важни не за родителите, както и да се обмени опит между учители, психолози и самите млади хора.
За всички, които обичат изкуствата, е организирана откритата сцена за изява “Да пеем и да се забавляваме е здраве “.
През двата дни на фестивала ще има много ателиета, работилници, практики и други забавни игри за децата на Казанлък, както и за гости на града.
Организаторите са предвидили и специална среща на младите хора за себепознаването и себеизразяването с психоложката Динка Колева.

По традиция фестивалът на здравето се съпровожда и от специален здравен базар, където се предлагат продукти, свързани със дравословния начин на живот.
Организаторите на фестивала се надяват той да се превърне в трибуна на холистични лекари, консултанти, лектори, терапевти, хора, занимаващи се с психологична помощ, треньори на лечебни двигателни техники и други, които представят един впечатляващ и завладяващ свят в полза на здравето и връзката с Природата.