По повод 140 годишнина от рождението на основоположника, идеолога и водач на Българския земеделски народен съюз Александър Стамболийски бе валидирана пощенска марка с неговия лик.

Българското маркоиздаване има своеобразна Алея на славата за националните лидери с най-голям принос в родната ни история и специално място в нея е запазено за Александър Стамболийски, заяви по време на тържествената церемония заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски.


Печатът върху изданието бе поставен съвместно с лидера на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева, председателите на БЗНС Николай Ненчев и на ЗНС Румен Йончев, председателя на Съюза на филателистите в България Спас Панчев, зам.-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски и директора на „Български пощи“ ЕАД Деян Дънешки.Преди това представители на политическия елит на страната, начело с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева поднесоха венци и цветя пред паметника на земеделсикя водач в столицата.

Няма нищо по-добро от това да работиш за България като даваш всичко от себе си за просперитета на страната”, каза председателят на Народното събрание.


Александър Стамболийски е един от безспорно големите политици на България, доказан държавник. Извършил значими реформи не само в областта на земеделието, образованието и науката, съдебната система, военното дело, политическото устройството на държавата, на църквата и много други.