Цял ден веселие и празнично настроение очаква жителите и гостите на град Крън в неделя, когато ще отбележат храмовия си и общоградски празник в чест на патрона на Крън- Свети Архангел Михаил, в неделя, 5-ти ноември.
За първа година проявите за празника ще са на нова, собственост на кметството в Крън сцена, със специални ветрозащити.

От 9 сутринта до късно вечерта на градския мегдан ще текат различни празнични прояви и забави за малки и големи.

По традиция празничния ден за Крън започва с празнична Света литургия, отслужена от отец Константин в храма на града, носещ името на първи сред всички ангели- Архангел Михаил.
Сред атракциите на празника всяка година е и футболната среща между отбора на Крън „Елтимир“ с ветераните от града.

Началото на зрелищното дерби е от 10,30 часа на стадиона в Крън.

По същото време на сцената пред Кметството започва и празничният блок, който откриват най- малките възпитаници на детската градина „Еделвайс“в Крън. Шоуто „ Кой е по- Понайчо“ ще покаже уменията и талантите на бъдещето на Крън. Учениците от училището в града ще демонстрират знания в специална патриотична композиция, както и в тематичния блок „ Затна есен, добре си ни дошла“.
Специалната изненада и дар на Кметството на Крън към жителите и гостите е мини цирковия зрелищен спектакъл на Дуо „Барбароните“ от София. Вечерта ще има и специално огнено шоу за всички, каза още кметът на Крън Теменужка Люцканова.


За всички участници в празничните изяви от Кметството са осигурили специални подаръци- изненада, дар за техните усилия и съхраняване на паметта и духовното богатство на Крън.
Неделният следобед за крънчани ще е зареден с много настроение, музика и големи хора. За емоциите ще се погрижат оркестър „Странджа“, със солист Жечка Сланинкова, танцьорките от клуб „Елтимира“ Крън, талантите от Детско- юношеския ансамбъл на „Арсенал“ и дамите от Пенсионерския клуб в града.
Голямо мегданско хоро ще е кулминацията вечерта на празника в Крън.

В навечерието на храмовия и общоградски празник, кметът Теменужка Люцканова съобщи и добра новина за футболните фенове от града. В инвестиционната програма на Община Казанлък за следващата година ще бъдат заделени средства за изграждане на съблекални с битова част на градския стадион в Крън.

По традиця в деня преди празника на Архангелова Задушница Кметството в Крън организира и специален възпоменателен ритуал за упокой на всички починали от града.
В съботния ден на гробищния парк ще звучи трауарна музика, с едноминутно мълчание ще бъде почетена паметта на всички, отишли си от живота през годината крънчани.