Прокуратурата в Казанлък разследва посегателството срещу курсант

Под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък се извършва разследване по бързо производство за извършено хулиганство при управление на моторно превозно средство по първокласен път от Сливен към Гурково.

На 14 януари 2019 година предстои да бъде повдигнато обвинение срещу Й.П. за това, че на 13 януари т.г., на път І-6 км 354, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, като деянието е извършено при управление на МПС и се отличава с изключителна дързост. Същият е нанесъл удари с брадва по предното панорамно стъкло и предния капак на лек автомобил, управляван от П.А. След повдигане на обвинението ще бъде преценена законосъобразната мярка за неотклонение, която да бъде взета спрямо Й.П. От събраните доказателства до момента е видно, че Й.П. е осъждан по пет присъди за извършени кражби. Изтърпявал е и наказание „Лишаване от свобода“, като е лице от активния криминален контингент. Активната работа по бързото производство продължава под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, информира Пресцентърът на Апелативна прокуратура-Пловдив.

На 13 януари 2019 г., около 19.00 часа, лек автомобил „Ауди“ се движил по първокласен път I– 6, между градовете Сливен и Гурково. Той бил управляван от П.А., на 20 г., курсант в НВУ “Васил Левски“- Велико Търново, като в автомобила пътували още четирима негови колеги, на възраст 19-20 г. По същия път се движил и лек автомобил, марка „Опел Корса“, управляван от 33-годишната М.Т., като в него пътувал и Й.П., на 32 г.

При движението си водачите на автомобилите са предприели няколко маневри - изпреварвания, като на 7 км преди Гурково М.Т., която шофирала л.а. “Опел Корса“, спряла напречно на осовата линия, а водачът на л.а.“Ауди“ спрял след автомобила, управляван от нея.

32-годишният Й.П. слязъл от лекия автомобил и нанесъл удари с брадва по предно панорамно стъкло и преден капак на л.а.“Ауди“, след което се качил в автомобила „Опел Корса“ и се отдалечил от мястото. Пътуващите в другия автомобил достигнали до най-близката бензиностанция, откъдето сигнализирали на тел.112 и съответно съобщението било получено в Районно управление на МВР-Казанлък.

Извършителят на деянието Й.П. и спътничката му са установени в Прохода на Републиката и отведени в полицейския участък в Гурково. Й.П. е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

На 13 януари 2019 г. е образувано бързо производство срещу Й.П. за извършено престъпление по Наказателния кодекс. Районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова ще направи изявление по случая.