Почина най- възрастната казанлъчанка

Малко преди да навърши 101 години, от живота си отиде най- възрастната жителка на Казанлък, столетничката Христина Калчева Стоянова.

Близки и съседи, приятели и останали малцина живи съратници я проводиха днес в последния й път до казанлъшките гробища.


До края на дните си баба Христина запази жилавия си нрав, тънко чувство за хумор и ведър дух, вярна на житейската си философия: "100 години и напред".

В дългия си трудов път, в който работила до 71 година, тя има и кратка арсеналска история.в "Куршумното" на военната фабрика в Казанлък, където постъпва едва на 16 години. Във военната фабрика тя срещнала и бъдещия си съпруг.

До последно столетничката на Казанлък обожаваше морето и жалеше за невъзможността да прави дълги разходки по Тюлбето.

Покойната столетничка на Казанлък се интересуваше живо от политика до последните си дни и безпогрешно разпознаваше полтиическите лидери на нова България.

Баба Христинка Калчева имаше 4 деца, 6-тима внука и 5-тима правнука.

Вековният си юбилей тя отбеляза мината година на 30--ти октомври с голяма торта и сред най-близките си. За него тогава ви разказахме в сайта zakazanlak.bg

http://www.zakazanlak.bg/index.php/strgaloto-10/100-godini-i-napred-4361


Покрай кандидат-президентската изборна залисия тогава от Община Казанлък пропуснаа юбилея на столетничката, а заради вложеното си здраве самата тя не успя да стигне до урните за гласуване.

От днес по обед баба Христина Калчева е на небето.

Мир на душата й !