Ведър начин да съчетят красивото, сянката с непотребното, ламарините и историята, изкуството с кича, е намерил анонимен гражданин от крайните жилищни блокове в квартал „ Васил Левски“ в Казанлък, в близост до военните общежития.


Събирайки изхвърлени непотребни стари картини от шетливи стопанки, гоблени и рисунки, е успял да превърне иначе ламаринено- бетонния пейзаж зад блока в приятно китно място за отмора, в което компания правят бродирани или рисувани пейзажи с котки, картини от славни времена, откровен кич с пъстри замъци, приказни сюжети, ловни пейзажи и дори плюшени играчки.


За да е още по-пасторална картината и кътчето за отдих, очевидно креативният арт нашенец е циментирал част от някогашните задблоковите конфута, спретнал метална масичка и импровизирани скамейки.
И за да не стават грешки при седенки на теферич, видно демонстрирал плакатно любимата си марка питие.За капак местенцето се е получило, при това 2: 1, тъй като се ползва за отмора и от кварталните гълъби, които чинно обират боклука, изкълвавайки пръснатите семки за чоплене.


Което иде да рече: че когато идея и очи има, всичко е възможно. Да стане шарено и красиво. Или поне приятно. И дори привидният боклук и непотребна вещ да свършат работа.
При това красива за очите, закачлива за душата и ведра за случайнте минувачи.
Хубаво е!