Под мотото „На Коледа светът е благодарност. И чака да я изречем, с душа!” ще премине богатата празнична програма за малки, големи и още по-големи жители на Енина и техните гости по случай Рождество Христово. На 9 декември от 17.00 часа в населеното място започва празничното тържество със запалване на коледните светлини и посрещане на Дядо Коледа.

В подготвените изненади за жителите и гостите на Енина е включен коледен базар на новото енинско читалище „Енинче – 2022”. Много любители на вкусните гозби ще привлече кулинарният конкурс за най-вкусни енински сармички, организиран от същото читалище.

Следва най-важната част – посрещане на Дядо Коледа, Снежанка и джуджетата, след което всяко присъстващо дете ще получи желания подарък. После всички заедно ще отброят секундите до запалването на коледните светлини.

Празничният концерт с водещ Наско Хътов включва изпълнения на малчуганите от ДГ,,,Здравец" - филиал с.Енина, на ученици от местното ОУ,,Христо Ботев", група ,,Октава " от Казанлък в състав Виктор Владков – пиано, Десислава Гудова и
Валентина Демирева – вокали, Ивайло Бинев – китара, и Виктор Мандевски.

За пореден път ще има специален кът, изработен от екипа на Кметство Енина, където всички желаещи могат да си направят снимки за спомен на фона на красивата празнична украса и с Дядо Коледа.

За да е още приятно присъствието на хората в центъра на селото, от Кметството осигуряват топъл чай, чаша червено вино и питки с късмети.