Музиканти се обединяват благотворително за "Бузлуджа"

Стефан Вълдобрев, "Уикеда", Иван Шопов и още много музиканти се включват в първия по рода си благотворителен фестивал на "Проект Бузлуджа", който ще премине под мотото OPEN BUZLUDZHA FEST

На 23, 24 и 25 юли тази година едно от най-красивите места в Балкана - подножието на паметника на връх Бузлуджа, ще се оживи с много музика, култура и забавления. Събитието е Open Buzludzha Fest, а сред изпълнителите са Стефан Вълдобрев, Уикеда, Иван Шопов, Оги 23, Мила Роберт и много други любими български музиканти.

Едно невероятно приключение, което обединява желанието за слънце, планина, музика, културно наследство, вкусна храна и любопитни дейности в рамките на този запомнящ се летен уикенд. А за още по-доброто изживяване на фестивала ще има и специално изграден палатков лагер.

Средствата от събитието ще бъдат използвани за паметника "Бузлуджа", като настоящата цел е набирането на 64 000 лв. за опазване на външните мозайки. Билетите са вече в продажба и могат да бъдат закупени чрез линка: https://tickets.evedo.co/events/festivals/open-buzludzha-fest/620/

Open Buzludzha Fest е кулминация на представянето на "Плана за опазване и управление" на паметника Бузлуджа, който е плод на двугодишната работа на международен екип от експерти. Резултатите ще бъдат показани в рамките на фестивала и обстойно презентирани на международната конференция за дисонантно наследство, която ще се проведе непосредствено преди него на 22 и 23 юли в исторически музей “Искра”, град Казанлък.

Фестивалът се организира от фондация "Проект Бузлуджа", Bar Dak и Малин Миланов - Монти, с подкрепата на Община Казанлък, партньори и доброволци.