Мода и политика- най- омразното в интернет

Модните крясъци и политиката са сред най- омразните четива в интернет, според анкета на zakazanlak.bg.

Тя няма претенции за представителност, но дава сравнително ясна и правдива картина на настроенията на общественото мнение по тази тема тема.


В третото по читателски интерес за последната година онлайн наше допитване близо 60% от всички учасници в него са заявили, че не желаят в интернет да четат за мода и за политика: съответно процентите са 42% и 17% .
На другия полюс са четивата, които най- малко дразнят четящите в интернет: това са темите за общинските крамоли и препирни, проблемите на други хора и болести.
Сами по себе си тези факти налагат извода, че казанлъшкият читател се интересува от ставащото край него - било със съседа му, п негов познат, местна обществена фигура и в общината.


Фалшивите новини също не са сред темите, които дразнят нашенеаа, тъй като подобни четива не предпочитат и дразнят едва 2% от всички участвали в анкета. Констатацията е обезпокоителна, тъй като това означава сериозно притъпен рефлекс по отношение на истинност и неистинност, което създава идеална почва за постистини и оттам за популизъм, а карйният резултат е създаване на недоверие и несигурност по различни теми.


12% от читателите не желаят да четат глупави статии за празни хора, малко повече- 13,3% са тези, на които не им се чете за измислени миски и мачовци.
Като обобщение, все повече се налага тезата, че местните онлайн медии са основно предпочитано средство за информация от местната общност: както за сериозна информация, така и за информиране за нещата от живота и живота на обикновените хора, тези като тях.
В личната разказана история на такъв човек, масовият читател припознава себе си и своите проблеми или постижения.


ВИП темите на спорните ВИП-ове слабо ги интересуват.
Все по-спорните по отношение на морал и качества политически „продукти“ и политически теми на деня, също са сред омразните четива в интернет.

Независимо от масовата зараза на „троленето“ в социалните мрежи и бълването на фалшиви новини, българският интернет читател е съхранил на етапа рефлекса си да отсява важното от плявата и да се интересува от темите, касаещи неговия живот и пряк бит.


Блясъкът и лъскавото като теми на деня, са далеч от темите на обикновения човек и той не ги удостоява с внимание в интернет пространството.
В новата нимартенска анкета ви питаме по едни от щекотливите въпроси на сезона и годината: проблемите в българското здравеопазване и как да се реши един от фундаменталните- липсата на пари.

Може да участвате в анкетата ни ТУК: http://www.zakazanlak.bg/