До 5 години лишаване от свобода грозят 32 годишният мъж, който нападна с брадва снощи автомобил с петима младежи от Сливен- едно момиче и четири момчета- курсанти във Военния университет във Велико Търново.

Нападението стана в района между Сливен и Гурково.

При нападението бе потрошено предното стъкло на автомобила и капака на колата с бъдещите военни, пътували в нападнатия автомобил с униформите си.
Образувано е бързо производство за хулиганство с изключителна дързост, по член 325, ал. 3 от НК, съобщи районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова.
На Йордан Пенeв е повдигнато обвинение, с разпореждане на наблюдаващия прокурор- е задържан за 72 часа в Полицията в Казанлък.

Мярката му изчита в 19,30 часа в сряда. След това ще се внесе искане за задържане под стража, допълни прокурор Димитрова.

Предполагаема причина за нападението с брава по автомобила на курсантите, от събраната до момента информация е провокативно шофиране, но няма безспорни доказателства дали се касае само за единия или и за двата автомобила, уточняват от прокуратурата, тъй като още се събират доказателства.

Задържаният, който е от котелското село Орлово е без валидно свидетелство за управление на МПС за Република България, осъждан е 5 пъти за кражби. Лежал е в затвоар и година и половина. Пътувалата с него жена също е осъждана.

По случая има две говорни тези, на курсантите и задържания и неговата спътница, които се проверяват, уточниха още от Районната прокуратура. Оттам уточняват, че разследването още е в много ранен етап.