Сдружение "Жените на Казанлък" започва поредица от инициативи, свързани с Международния ден за елиминиране насилието над жени, който светът отбелязва на 25 ноември. Председателят на сдружението Стела Кехайова обяви събитията от 16-дневната кампания на дамската организация, която започва на 24 ноември и ще продължи до 10 декември. Крайната дата на кампанията също не е избрана случайно - на 10 декември се чества Международният ден за правата на човека.

На 24 ноември от 17 часа в Младежкия дом ще се проведе среща – дискусия на тема: “Мълчанието няма да те спаси!“, с участието и на заинтересовани институции от Казанлък.

На 25 ноември, също от 17 часа пред Съдебна палата се организира протест-шествие под мотото „Нито една повече“.

На 30 ноември от 17 часа в Младежкия дом ще бъде дискусията „Как да разпознаем насилника“ с участието на психолози от сдружението.

От 5 до 9 декември са нформационните срещи, съвместно с Общинска библиотека „Искра“, с участието на членове на Младежкия общински съвет в Казанлък и ученици от Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък и от ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Кънчево.