Арт инсталации в Западното

Интересен и красив начин да вдъхнат нов живот на старо дърво и на прелетни птици са намерили хора с добри сърца от блок 24 на квартал „Васил Левски“ в Казанлък. Собственоръчно неизвестните добротворци са изработили къщичка за птици, боядисана в цветовете на националното знаме на България, като вместо покрив, над къщичката растат две огромни червено- бели гъби.Дървената къщичка всъщност е своеобразна арт инсталация, която създава уют, дом и сигурност за опитомено птиче и кара минувачите да се обръщат. С очи в сърцето.
Двайсетина метра по навътре в блока старо изсъхнало дърво е превърнато в инсталация за щъркелово гнездо.


И понеже щъркелите скоро ще си тръгнат, а арт инсталацията е твърде ниско, неизвестните майстори с очи в сърцата са поставили в гнездото от лозови пръчки .. керамичен щъркел.
Двeте скорошни арт придобивки за живеещите в блок 24 и съкварталците им, изработени с подръчни материали и без сериозни вложения на пари, са очеваден пример, че когато сърцето има очи и желание в ръцете, всичко край нас може да стане красиво.

Стига да го пазим!Починът на живеещите в блок 24 може да стане прекрасен вариант за схраняване и вдъхване на нов живот на изсъхнали вече дървета или такива, поразени от безпощадна сеч или други институционални съображения.