Роза от ароматни гюлови цветове изненада казанлъчани в парк "Розариум" за Празника на Казанлък. Розата разцъфна на 5 юни в пространството пред Музея на розата и е подарък от Общината към жителите и гостите на града, които тази година няма да могат да се радват на пищни тържества, заради пандемията от коронавируса.

Въпреки това, Празникът на града започна с традиционното издигане на националното знаме, с почетен строй от 61 Стрямска механизирана бригада и водосвет, отслужен от Старозагорския митрополит Киприан в съслужие със свещеници от Старозагорска и Казанлъшка духовни околии.

На церемонията присъстваха кметът Галина Стоянова, областният управител Гергана Микова, председателят на ОбС Николай Златанов, бригаден генерал Деян Дешков, общински съветници от Местна коалиция "Алтернативата на гражданите", както и други представители на местната власт, на културни институти, държавни органи и институции. Царица Роза '2020 Мария Петрова и нейните подгласнички Сузан Иглева и Стефани Кръстева също бяха част от тържественото честване.