Празнични инициативи на Художествената галерия Художествената галерия в Казанлък се включва нови свои инициативи в празници на града и на розата. Тази година генерален спонсор на Празникът на розата е „Арсенал“ АД, най-голямото машиностроително предприятие в страната.
Инициативата под надслов „Ела да ти разкажем“ ще се проведе на 31 май, 1 и 2 юни. Екипът на галерията кани всички жители и гости на града да разгледат новата представителна експозиция, като всеки ще има възможност да участва в своеобразна игра, като избере своята любима творба.
След като посетителят посочи своето произведение, екипът на галерията ще го проучи и всеки ще има възможност при следващото си посещение да чуе любопитни истории за творбата и за нейния автор. За целта всеки ще може да попълни анкетна карта, която ще може да намери на входа на галерията.
Новата представителна експозиция, озаглавена „Избори“, беше официално открита преди броени дни, като тя представя близо 250 творби на повече от 120 автори.
На 1 юни, Денят на детето, в Къща музей „Ненко Балкански“ ще се създават творби - Лендарт! С помощта на изкуството, вдъхновено от природата, участниците ще се опитат да претворят образа на проф. Ненко Балкански, използвайки всевъзможни природни материали в арт работилницата на открито. Създадените произведения ще бъдат в унисон и хармония с околната среда, засилвайки връзката между детето и природата. Ще използват почва, камъчета, пясък и различни органични материали – цветя, клони, листа, трева… Организаторите обещават на всички включели се в проявата да се поизцапат и да бъде много, много весело.