Пролетта идва, да се подготвим за нея

С предстоящия нов сезон освен да се настроите за повече разходки навън и слънчеви дни е хубаво и да „събудите“ тялото си и да освободите ума си, за да се подготвите физически и психически за пролетта. Направете го най-вече с цел да не стресирате цялото си тяло с рязката промяна.
Вижте няколко неща, които ако започнете да правите, ще се чувствате изключително добре в следващите месеци.
Пийте лимонова вода през целия ден
Изпийте чаша вода с лимон сутрин, след като се събудите и след това пийте през целия ден между храненията. Този трик ще ви помогне да се чувствате хидратирани, като същевременно регулирате апетита си. Лимонът също може да помогне на тялото ви да се отърве от излишното задържане на вода и твърде много сол.
Тренирайте - Ако зимата си намирахте различни причини да не тренирате, вече е време да започнете да го правите! Ако времето навън е подходящо да спортувате, не се колебайте и го направете. Във фитнеса изберете тренировки с висока интензивност. Този тип тренировка изгаря основни калории, докато ангажира няколко мускулни групи наведнъж в тялото ви.
Започнете да ставате рано - Ставането рано и излизането навън или поне на терасата може да помогне за повишаване на нивото на витамин D в тялото ви. Голяма част от този витамин получаваме от слънчевата светлина върху кожата си. Витамин D допринася за поддържането на здрави кости и зъби. Проучванията показват, че хората, които се събуждат по-рано, са по-здрави от хората тип „нощни сови“, които обичат да спят до късно.
Пригответе си здравословна и зелена вечеря - Избягвайте захарта, нискомаслените или традиционни диетични храни. Тези продукти нямат хранителна стойност и в крайна сметка няма да ви донесат нищо полезно. Вместо това си пригответе обилна вечеря с богати на хранителни вещества суперхрани. Напълнете чинията си със спанак и брюкселско зеле. Добавете и порция полезни протеини като пиле или сьомга.
Не забравяйте и здравословните мазнини. Авокадото е прекрасен източник на хранителни вещества, които тялото обича.
Направете пролетно почистване в дома си - Различни проучвания показват, че когато човек разчиства различни помещения или места за съхранения в дома си, успява да пречисти и освободи ума си. Приберете зимните дрехи, изхвърлете онези, които не сте обличали през последната година. Прочистете козметичния си рафт от всички ненужни кремове, които съхранявате, но не използвате. След като направите тези промени в дома си, ще почувствате и тялото и ума си много по-свободни и готови за новия сезон.