На сцената - „Вишнева градина“

На 1 февруари старозагорският драматичен театър „Гео Милев“ ще представи едно от новите заглавия в своя репертоар – пиесата „Вишнева градина“ от Антон Павлович Чехов. Режисьор е Бина Харалампиева, сценография и костюми – Теодора Лазарова, музика – Асен Аврамов, фокуси – Ронсо.

В какво се крие магията, която привлича публиката на представленията на „Вишнева градина”? Какво провокира режисьори от цял свят да направят свой прочит на класическия текст на Чехов? Защо повече от век всеки актьор се стреми да влезе в ролята на някой от незабравимите герои от тази пиеса?

Може би пулсиращото усещане на мислещия човек, че не принадлежи нито на времето, нито на мястото, на което му се е паднал жребий да живее. Неутолимият стремеж към красота, за която копнее всеки; невинността, която всеки губи. Чувството, че животът се изплъзва, че не подлежи на контрол, че всичко се променя бързо и необратимо. Ярка галерия от образи, искрящ диалог, събития и конфликти, в които всеки от нас може би ще открие отговори и на своите въпроси.