„Мадам Бътерфлай“ на 18 април в Операта

На 18 април от 19 часа в Държавна опера-Стара Загора е постановката на операта „Мадам Бътерфлай“ от Джакомо Пучини. Диригент Гай Дейвис. Режисьорската адаптация е на Славчо Николов, iценография Борис Стойнов, nудожник на костюмите Цветанка Петкова-Стойнова, dдаптация и репетитор на балета Пенка Димитрова, хормайстор Младен Станев.

В ролята на Чо Чо Сан ще видите Деси Стефанова, Пинкертон е Борис Тасков, Шарплес е Иван Кабамитов, Горо е Ивайло Йовчев, Сузуки е Тереза Бракалова, Кейт Пинкертон е Емилия Джурова и др. Участват хор, оркестър и балет на Държавна опера-Стара Загора.

„Мадам Бътерфлай“ на Държавна опера-Стара Загора е спектакъл, създаден през 2005 г. за откриването на Фестивала за оперно и балетно изкуство /ФОБИ/. В онази година сградата на Операта все още не е завършена и спектаклите се играят на сцената на Драматичен театър „Гео Милев“ в града. През сезон 2005/2006, по покана на Columbia Artist Management, представлението е играно в над 15 щата на САЩ. За гастрола на постановката има положителни критики и възторжени отзиви от американската преса и публика. С малко прекъсване между 2010 и 2012 г., представлението не слиза от Старозагорска сцена в продължение на 6 сезона като се радва на изключителен зрителски интерес.