"Да хванеш слънцето", е един от фотосите, които особено впечатляват, очаквайки цялата изложба на пловдивчанина Минко Михайлов. Експозицията, която е със заглавие "Азия", ще бъде открита на 3 октомври 2022 г. от 17.30 часа в музея на фотографията. Тя ще остане на вниманието на казанлъчани и гостите на града до 28 октомври.

"В края на деня"


"Пътят"

Изложбата пресъздава колорита и красотата на държави от Южна Азия, които авторът е посетил Камбоджа, Мианмар, Лаос, Виетнам, Филипини, Тайланд, ОАЕ. "Азия" съдържа 39 творби - пейзажи, портрети и репортажни кадри, разкриващи духа и магията на тази част от планетата Земя.

Минко Михайлов е роден през 1972 г. в гр. Пловдив. Биолог по образование. Професионален фотограф, един от създателите на фотографската школа PHOTOSCHOOL.BG и един от главните лектори в нея. Фотографията за него е ключ към нови светове и познанства. Обича да пътешества и да разкрива красотата на света. Независимо дали снима хора или природа, се опитва да улови мига, онзи миг, който никога повече няма да се повтори. Фотографията за него е всичко онова, което се събира в една дума – СТРАСТ.

Носител е на редица престижни международни награди и отличия.