Драматичният театър „Гео Милев“, Стара Загора предлага четири спектакъла до края на месец юни.
На 21 юни ще бъде представена пиесата „Лъжци по неволя“, чиято премиера беше на 14 юни. Забавна и атрактивна ситуационна комедия, създадена в духа на традиционния английски черен хумор. Зрителите ще бъдат завладени от непринудеността и абсурдността на непредвидими обрати, умело завихрени от автора Антъни Нийлсън. Една празнична коледна феерия, в която се случват чудеса. Пиесата е поставена от известния актьор и режисьор Николай Урумов.
Драматизацията на Дейл Васерман по романа на Кен Киси „Полет над кукувиче гнездо“ със специалното участие на Станимир Гъмов ще се играе на 23 юни. Една потресаваща история за живота в психиатрична клиника, в която медицинският персонал, под ръководството на Старшата сестра, съсипва волята на хората и ги принизява до безсмислено и болезнено подчинение под предлог, че ги лекува.
Скоро в това кукувиче гнездо обаче „кацва” новият пациент Мак Мърфи, принуден да се прави на психично болен, за да избегне затвора. Ненавиждащ лицемерието, първичен, скандален, похотлив комарджия, той подготвя бунт в болницата, който да промени всичко… Но Мак Мърфи не знае колко струва свободата в свят, създаден за да смачка човешкия дух…
„Енергични хора“ под режисурата на Николай Урумов и с участието на Михаил Билалов се качват на сцената на сторозагорския театър на 24 юни. Авторът на пиесата Василий Шукшин пренася зрителите във време на корупция и измами. Една жена, уморена от бизнеса и разгулния живот на своя съпруг и неговите приятели – енергични мошеници, решава да разбули действителността, но разбира, че не винаги истината е най-доброто решение.
Комедията „Пижама за шестима“, с режисьор проф. Атанас Атанасов е предвидена в програмата на ДТ „Гео Милев“ за 29 юни. Този спектакъл въвежда в една пикантна история, в която главният герой попада в забъркана любовна афера. Стига се до скандал, с необратими последствия, заради любовен четириъгълник, в който се оказват замесени всички.