Отборите на „Розова Долина „ и „Етър”-Велико Търновозавършиха без голов резултат, в контролна среща, изиграна на стадион ”Севтополис”.
През първото полувреме гостите имаха малко повече положения, като още в 5-та минута нападател на „Болярите” се откъсна и остана сам срещу вратата на „Розова Долина”, но опитният вратар Цветан Тодоров успя да парира удара .
След няколко минути гостите успяха да вкарат топката в мрежата, но голът бе отменен поради засада .
Последва удар от страна на Владислав Калайджиев, но той не намери очертанията на противниковата врата.
В самия край на полувремето Димитър Вакавлиев спаси вратата на „Розите”, като буквално от голлинията изби топката, след което последва още едно добро спасяване на стража на „Розова Долина”- Цветан Тодоров.
Второто полувреме играта се нормализира, но гол отново не влезе в нито една от двете врати и така мачът завърши при резултат 0:0 .
Загрявката на играчите от „Етър” водеше един от героите от славния отбор на България през 1994г,. участвал в Световното първенство в САЩ, а именно Илиян Киряков, който е помощник треньор на търновския отбор.
В събота 1 август „Розова Долина” излиза за последна контрола преди старта на първенството срещу отбора на „Раковски”. Срещата е от 18:00 часа на стадион „Севтополис”.