Общински работници вече работят по подготовката на паркинг за домуване на репатрираните с "паяк" автомобили, видя репортер на zakazanlak.bgл. Специалният паркинг се изгражда под надлеза, в посока "Арсенал", в близост до т.н. заводски блоокве. Вече се работи по ограждането на паркинга, ще се монтира специално осветление, както и павилион за заплащане на глобата на нарушителите. Ще се отвори и специален вход към него, в посока откъм КАТЕКС.

Паркингът ще е с капацитет за 40 автомобила.Съгласно приета тази година наредба от Общинския съвет на Казанлък, санкцията с паяк за нарушителите на неправилно паркирани автомобили ще е 50 лева, като за всеки час престой на специалния паркниг ще се заплаща допълнително по1,20 лева на час.

От първи октомври Общината в Казанлък ще има готовност за санкциониране на нарушителите по този начин и "паякът" тръгва по казанлъшките улици, увери зам. кметът по финансовите въпроси Михаил Михайлов.

Запазва се и санкцията за нарушители чрез поставяне на скоби, като тя ще се извършва от служители на специализираното общинско звено.