Петима, а не трима са пострадалите работници от Завод 4 на-„Арсенал“ – Казанлък площадка Мъглиж са пострадали тази сутрин при инцидент, възникнал в склад за капсул детонатори към завода.
Всички те са без опасност за живота, с прорезни рани от счупени стъкла и повредена дограма. Откарани са в Спешния център за медицинска помощ в Казанлък, където се обработват раните им. По думите на изпълнителния директор на "Арсенал" Николай Ибушев, най- вероятно нито един от работниците няма да остане за болнично лечение. Ибушев уточни, че взривът в склада е станал самопроизволно, в помещението е нямало работници.

Пострадалите са от съседни помещения на склада и са наранени от хвърчащите стъкла и парчета повредена дограма.В момента на мястото на инцидента има оперативна група, която извършва оглед с цел да се изяснят причините за него: дали възникнало статично електричество или друга причина евентуално, която да е причинила инцидента.
Инцидентът е станаа около 9,15 часа тази сутри.
По склада, в който е станало самопроизволното взривяване има материални щети. Няма опасност за живота на останалите работници в завод 4.

Колективът на завода е разпуснат по домовете си.

На място вече е ръководството на "Арсенал", както и екипи на специализираните служби.- НСлС, Окръжна прокуратура и други.