Над 3500 лева, продукти от първа необходимост, още 1000 лева за деца в неравностойно положение и детски ранички, събраха инициаторите на кампанията "Помогни в нужда".

Под това мото екипът на Ресторант „Орешака“ - Казанлък, започна благотворителната инициатива за Рождество Христово. Идеята дава 21-годишната Виктория Аврамова. За по-малко от 2 седмици инициативните момичета успяха да съберат над 3500 лева от дарения и много продукти от първа необходимост, също предоставени от дарители. Освен това, физическо лице, пожелало анонимност, е дарило 1000 лева, с които да се закупят лакомства за деца от семейства в нужда.

62 домакинства на възрастни хора от Бузовград, Енина, Крън, Розово и Овощник ще бъдат зарадвани с коледните пакети, направени от момичетата с дарените продукти и със закупените от събраните средства. За всяко домакинство ще има по три торбички, съдържащи олио, грах, доматено пюре, консерва, кори за баница, веро, кутийка чай, макарони - в едната, боб, леща, ориз, сирене, шоколад, захар – във втората, и три вида плодове по 1 килограм - в третата. Средства ще има за подкрепа на още нуждаещи се семейства, отбелязват организаторите на кампанията, тъй като все повече хора се отзовават на техния призив и събраната сума нараства. За децата ще има торбички с лакомства.

Дарените ранички екипът ще напълни с вкусни сладкиши и ще подари на деца в неравностойно положение. Предстои и посещение на многодетно семейство. За всички дарени суми и продукти инициаторите на „Помогни в нужда“ водят строга отчетност.

Към тази благородна инициатива Виктория Аврамова и нейните съмишленици прибавят и изненада за живеещите в защитените жилища в Казанлък. Дядо Коледа и Снежанка ще ги посетят в навечерието на светлите празници.