Между 3 и 8 лева за китка


В този диапазон се движат цените на стрък цвете, които традиционно се подаряват в навечерието на празника на майката - 8 март.

От рано тази сутрн Казанлък се е превърнал в цветна сергия, като за разлика от други години тази няма централно поставени павилиони на големи цветни вериги и производтели, за сметка на малки улични търговци и цветари за един ден.

Между 3 и 4 лева е цената на саксия с цъфнала иглика, по 3-3,50 лева е връзка зюмбюл или саксия с това цвете- по 4-5 лева са единичните рози, по 5 лева се харчи и опакована орхидея в капсула. Карамфилите са с малко по- семпли цени, но традиционно се подаряват по три, така че и там букетът удря 5 лева.


Таван няма за красив букет в местните цветарници, като средно казанлъшкият мъж оставя по 20 лева за такъв навръх празника.

От няколко години карамфилът отстъпи титлата си на "празнично цвете за колежката", на зюмбюла. Така е навръх и този 8-ми март .


В навечерието на празника имаше и такива, за които приятната компания бе с други измерения. Както и подготовката за празника. : ))